Een kadootje is niet altijd verpakt in mooi papier met een grote strik erom. Soms biedt het zich in een heel andere vorm aan en  herken je iets pas later als een kadootje.

Kado met onschatbare waarde

Zo heb ik een wel heel vreemd verpakt kado mogen ontvangen. Maar wel een kado met de grootste impact op mijn leven en dat mijn leven een positieve wending heeft gegeven. Ik kreeg namelijk, nu bijna 3 jaar geleden, borstkanker. Nu zul je misschien denken die Karin is gek borstkanker is toch geen kado? Je hebt deels gelijk de borstkanker op zich is zeker geen kado en het is ook een hele zware tijd geweest, maar alles wat het mij in positieve zin heeft gebracht is echt een kado en wel één met onschatbare waarde.

Dankbaar

Ik zal het je uitleggen…. Door de diagnose borstkanker stond mijn leven totaal op zijn kop. Ik zat al midden in een scheiding en daar kwam dit nog “even”bij. Maar door deze heftige gebeurtenis werd ik min of meer gedwongen alles verder los te laten, me over te geven aan het moment en volledig te leren vertrouwen op mezelf. Op mijn kracht, mijn positieve levenshouding en op de kracht van mijn lichaam om te herstellen. Ik heb geleerd te leven in het moment en dankbaar te zijn voor de hele kleine dingen in het leven. Een glimlach, een knuffel, een mooie herfst, winter of zomerdag, een fijn gesprek met een vriendin, een kop koffie op een terrasje met mijn moeder en de goede band met mijn geweldige kinderen.

Sterke band

Die band was er altijd wel maar door alles wat wij samen hebben doorgemaakt is deze zo ontzettend sterk geworden, daar komt niemand meer tussen. Voorheen leefden we in het zelfde huis toch een beetje langs elkaar heen, geleid door de hectiek van de dag. Maar nu werden we door de omstandigheden min of meer gedwongen echt met elkaar te leven. Samen alles doen, luisteren naar elkaar, er voor elkaar zijn. Zelfs zo iets simpels als de vaatwasser uitruimen of de was aanzetten was al teveel voor mij. Daar kwam bij dat we toen ik de diagnose kreeg, geopereerd werd en ook tijdens de bestralingen, in een tijdelijke woning zaten, op elkaars lip zaten door ruimte gebrek en ze zo alles van heel dichtbij hebben meegemaakt. Wat ben ik trots op deze twee kanjers!

Rots in de branding

Natuurlijk waren de kinderen niet de enige twee die mij door deze tijd hebben heen gesleept. Vlak voor ik ziek werd heb ik mijn vriend ontmoet. Toen ik ziek werd is hij niet heel hard weggelopen, en echt dat had ik niet gek gevonden, maar is hij er juist voor mij geweest. Een brede schouder om op uit te huilen, een klankbord en luisterend oor op mijn meest onzekere en verdrietige momenten, een positieve duw in de rug. Kortom een rots in de branding! Onze relatie is hierdoor nog sterker en mooier geworden. Wat wij nu samen hebben is onbeschrijfbaar en ook hier geniet ik met volle teugen van.

Echte vrienden

Het is cliché maar in deze tijden leer je je echte vrienden kennen. Het wordt zo vaak gezegd maar ik heb het ook echt zo ervaren. Ik heb naast de hulp van mijn fantastische moeder, die het als van zelfsprekend zag om iedere dag langs te komen en mij te helpen met mijn huishouden maar ook mij op sleeptouw te nemen, ook veel steun ervaren van mensen van wie je het niet verwacht. Mijn schoonzus die iedere week mij even kwam opfleuren. Een lieve buurvrouw met dan weer een pak tijdschriften en dan weer een doosje aardbeien.

Kortom allemaal GENIET momenten!

Ik denk dat je nu wel begrijpt wat ik bedoel met mijn raar verpakte kadootje borstkanker.

Jouw kadootje

Heb jij ook zo’n kadootje mogen ontvangen? En wat heeft het jou gebracht? Ik ben heel benieuwd naar de ervaringen van anderen. Voel je vrij te reageren.