Mindfulness traject

Goed voor jezelf zorgen

De diagnose kanker zet je hele leven op zijn kop en je stapt in een achtbaan van emoties. Boosheid, verdriet, machteloosheid en angst zorgen voor behoorlijk wat stress.  Vaak ben je aan het overleven in plaats van leven.

Het traject is gericht op het zo goed mogelijk om leren gaan met de gevolgen van de ziekte kanker. Bijvoorbeeld hoe om te gaan malende gedachten, gevoelens van verdriet, angst en hoe om te gaan met mogelijke lichamelijke klachten als pijn, vermoeidheid. Hoe zorg je  goed voor jezelf?

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat deelname aan een mindfulnesstraining leidt tot minder stress, angst en somberheid. Bovendien verbetert het de kwaliteit van leven en welzijn. Je zult merken dat je weer meer plezier en levenslust ervaart!

Bewust stilstaan

Vaak proberen we controle te krijgen over negatieve gedachten en gevoelens door ze te onderdrukken. Met het idee als ik ze niet toelaat dan zijn ze er niet. Helaas heeft dit juist  een tegenovergesteld effect. In het traject leer je om bewuster stil te staan bij jouw ervaring van het “ hier en nu” vriendelijker naar jezelf te zijn en vooral niet te oordelen. Door het volgen van het  traject leer je dat je zelf de keuze hebt hoe te reageren op situaties. Je leert zelf weer de regie te pakken over je leven.

Stuur je hoofd met verlof en denk met je hart.
Zo word je het beste wat je ooit kunt zijn: jezelf

Online mindfulness traject

Het online mindfulness traject bestaat uit een werkboek en online oefeningen, video’s en audio opnames, die je kunt volgen waar en wanneer je maar wilt in je eigen tempo maar wel met persoonlijke begeleiding. Tijdens dit traject zijn er 3 contact momenten bestaande uit online sessies met jouw coach, om je vragen te stellen en ervaringen te delen.

Uiteraard is het ook mogelijk om het mindfulness en compassie traject te combineren en in een keer te volgen.

Flexibele tijdsindeling met persoonlijke begeleiding

Omgaan met emoties, gevoelens en stress

Leren omgaan met lichamelijke klachten en vermoeidheid

Weer regie over je leven

Mijn doel was kennismaken met mindfulness op een ontspannen en toegankelijke manier, niet direct heel zwaar en zweverig. Karin weet het door haar open en directe benadering heel toegankelijk te houden.

MEer weten?

Vraag een vrijblijvend gesprek met me aan