Rust

Daar zit ik dan, achter mijn laptop met de camera en microfoon aan, klaar om mijn cliënt te ontvangen in mijn “online” praktijkruimte. Het rustgevende beeld van het strand op de achtergrond. Zodra mijn cliënt “binnen” is valt het prachtige uitzicht haar direct op. ” Wat een verschil met mijn uitzicht, ik word hier direct rustig van” is het eerste wat zij zegt.

Energie en balans

Ik kan via haar camera een glimp opvangen van haar omgeving. Zij zit in een hoekje van de kamer, ingeklemd tussen twee kasten om maar een beetje privacy te creëeren. Wat erg lastig is als je met vier personen leeft op 60 m2. Twee kleine kinderen die continu haar aandacht vragen en een partner die thuiswerkt aan de keukentafel. Drie hoog midden in de stad en geen balkon.

Voortdurend is zij bezig met regelen en schipperen, kinderen bezighouden, partner ontzien, zoveel mogelijk rust bewaren en proberen tevergeefs een structuur aan te brengen in de dag. Het kost haar enorm veel energie, energie die zij niet heeft en juist samen met mij aan het opbouwen is. Energie en balans zijn zo ontzettend belangrijk voor haar, na de heftige tijd die zij achter de rug heeft.

Me-time

In eerdere sessies zijn we, in alle rust, aan de slag gegaan met het opbouwen van haar belastbaarheid. En nu is het zaak dat wat we zo zorgvuldig hebben opgebouwd te bewaken. Maar hoe doe je dat?

Een mindful wandeling deed haar altijd goed. Maar ze durft nu niet naar buiten met haar kinderen. De stad is nog steeds druk, zeker bij mooi weer en niet iedereen neemt de adviezen van de RIVM even nauw. En toch is het belangrijk om haar angst niet alles te laten overheersen. Een frisse neus halen, zelf de adviezen in acht nemen is voor haar en haar kinderen ook belangrijk. Evenals tijd voor zichzelf inplannen, me-time, al is het maar een halfuurtje. Even wat rust vinden, een meditatieoefening kunnen doen, een boek lezen, even de gedachten los kunnen laten. Zich los kunnen maken van de zorgen en het zorgen.

Structuur

Wij maken samen een schema met tijd voor haar zelf. Zij neemt zich voor haar hier aan te houden. Ik zorg voor de invulling van deze me-time door oefeningen, meditaties, video’s en audio opnames te sturen. We plannen een nieuwe afspraak in, niet zoals gebruikelijk over twee weken, maar binnen een week. Zodat ze in iedergeval kan uitkijken naar een moment en alle aandacht voor zichzelf, samen met mij!

Ben jij ook zo goed in zorgen voor alles en iedereen behalve voor jezelf? Meld je dan nu aan voor de gratis challenge ” een gezonde en liefdevolle relatie met jezelf” ” . Dan gaan we samen aan de slag om te zorgen dat ook jij milder en liefdevoller wordt naar jezelf.

Want pas als je goed voor jezelf kan zorgen kun je dat ook voor een ander