Rationeel

Ik ben altijd een rationeel persoon geweest. Eerst denken dan doen. Alles afwegen en vooral mijn verstand volgen. Ik moest tenslotte toch zorgen voor brood op de plank, de hypotheek kunnen betalen, mijn kinderen laten studeren kortom vooral geen risico’s nemen…. Totdat ik in de knoop kwam met mezelf

Een kleine omslag

Deed ik waar ik gelukkig van werd? Was ik wel mezelf? Was ik gelukkig?

Langzaam durfde ik steeds meer buiten mijn geijkte paden te gaan. Ik koos voor een opleiding tot coach/counselor, wisselde mijn commerciële baan in voor een baan bij een stichting. Maar toch was ik nog steeds niet mezelf en niet gelukkig. Bovendien hield ik vast aan een veel te hoog werktempo, legde de lat enorm hoog en het belangrijkste van alles ik luisterde niet naar mijn hart……

Harde leerschool

Mijn hart zei mij vanaf het eerste sollicitatiegesprek dit is het niet voor jou, hier kun je niet jezelf zijn. Maar ook toen won mijn verstand het van mijn hart en mijn intuïtie. En tijdens deze baan waar ik me voor meer dan 100% voor inzette werd het me duidelijk dat ik moest veranderen. Maar hoe doe je dat? Meer luisteren naar mijn hart besloot ik, alleen de discussie tussen hart en verstand laaide steeds hoog op. Blijkbaar had ik een hele harde leerschool nodig om te beseffen dat ik niet goed bezig was en ja die leerschool kwam…..

Luisteren naar mijn hart

Klap op klap kreeg ik te verwerken.
Een (v)echtscheiding (wel een stap vanuit mijn hart trouwens), borstkanker, baan kwijt en als toetje het overlijden van mijn vader. En toch…ik was gelukkiger dan ooit! Hoe kan dat denk je? Heel simpel door alles wat er gebeurde werd ik gedwongen in het moment te leven, met de mensen om me heen die om me geven en vooral te doen wat mij energie gaf(die ik heel hard nodig had om me staande te houden). En wat gaf mij energie? Precies…dat wat me hart me ingaf!

Ik hou van MIJ

Stap voor stap kwam ik erachter wie ik ben, waar ik voor sta, wat mij energie geeft en vooral wie mij energie geeft en bij wie ik mag zijn wie ik ben, dat nee zeggen een optie is en voor jezelf zorgen en van jezelf houden niet raar is…En nu weer een jaar en vele stappen verder kan ik zeggen vanuit de grond van mijn hart: Ik Hou Van MIJ!

Jij bent het waard

Wil jij ook leren houden van jezelf en denken met je hart? Ik kan je hierbij op weg helpen. Jij bent het waard!