Compassie traject

“Het lukt me wel”

Compassie wordt vaak gezien als een vervolg op mindfulness. Wanneer we mindfulness beoefenen leren we om bewust aanwezig te zijn in het “ hier en nu”.

Wanneer je geconfronteerd wordt met kanker wil je vaak sterk zijn en je moedig tonen naar anderen toe. Hulp vragen en je kwetsbaar opstellen doe je niet en je roept “ het lukt me wel!” Je krijgt vast vaak te horen dat je zo’n sterke vrouw bent. Een mooi compliment of juist niet…….

Pas als je goed voor jezelf zorgt kun je dat ook voor een ander.

Heartfulness

De sleutel is dat je niet alleen met mindfulness je leven benadert maar ook met heartfulness. Dat wil zeggen met compassie of mededogen. Vaak is je innerlijke criticus aan het woord terwijl je juist behoefte hebt aan een innerlijke helper. Het hard zijn voor jezelf kost energie in plaats van dat het energie oplevert. Energie die je juist nu heel hard nodig hebt!

Compassie is het vermogen om ons betrokken te voelen bij pijn of lijden, van zowel onszelf als een ander, en de moed en bereidheid te hebben daar wat aan te doen. Zonder te zwelgen in zelfmedelijden of jezelf te verwaarlozen door overmatig dienstbaar te zijn aan een ander.

Online Compassie traject

In het compassie traject leer je milder voor jezelf te zijn en de weg te vinden hoe de zorg voor jezelf en de zorg voor anderen hand in hand kunnen gaan. 

Het online compassietraject bestaat uit een werkboek en online oefeningen, video’s en audio opnames, die je kunt volgen waar en wanneer je maar wilt in je eigen tempo maar wel met persoonlijke begeleiding. Tijdens het traject zijn er 3 contact momenten bestaande uit online sessies met jouw coach, om je vragen te stellen en ervaringen te delen.

Uiteraard is het ook mogelijk om het  mindfulness en compassie traject te combineren en in een keer te volgen.

Flexibele tijdsindeling met persoonlijke begeleiding

Milder voor jezelf

Een innerlijke helper i.p.v. een innerlijke criticus

Levenslust en veerkracht

MEer weten?

Vraag een vrijblijvend gesprek met me aan